background
logotype
image1 image2 image3 image4 image5 image6

Гасенето на пожара на регионалното депо в Горна Малина продължава

Регионална инспекция по околната среда и водите – София уведомява, че  гасенето на пожара на депото за неопасни отпадъцив Горна Малина продължава. Действията за неутрализиране на огнищата се  наблюдават от компетентните общински органи. Инспекцията е уведомила  Областна дирекция на полицията и Агенция пътна инфраструктура за предприемане на действия по компетентност, поради опасност от задимяване на пътните платна.


Няма установено замърсяване на река Слатинска сочи експресен анализ

Eкспертите на РИОСВ – София извършиха незабавна проверка след сигнал за оцветени в синьо води на река Слатинска. Направен е обход по поречието на реката след посочения в сигнала замърсен участък.

Към момента на проверката не е установено оцветяване и отлагания, както и нерегламентирано изпускане на води от промишлени източници. Взети са проби и е извършен експресен анализ. Резултатите показват, че състоянието на реката отговаря на изискванията за характеризиране на повърхностните води. Предстоят последващи проверки за установяване на източника на замърсяване.

РИОСВ – София напомня на гражданите, че сигнали се подават на публикуваните на официалната интернет страница зелени телефони – 02/860 51 52 и 0887 787 484.


РИОСВ – СОФИЯ ОБЯВАВА КОНКУРС ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

По повод отбелязването на Световния ден на околната среда – 5 юни, РИОСВ – София обявява конкурс за изработване на видеоклип до 2 минути, на тема “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”. В конкурса могат да вземат участие ученици от 6 до 12 клас. Желаещите да участват трябва да се фокусират върху проблема със замърсяването с пластмаса, нейното рециклиране и предотвратяването на повторно замърсяване. Победителите ще бъдат отличени с индивидуални награди, а най-добрите проекти ще бъдат качени на интернет страницата на РИОСВ – София. Видеоклипът спечелил първа награда ще бъде шапка на фейсбук страницата на инспекцията за период от една година, като целта е посланието да достигне до повече хора.

Видеоклиповете може да изпращате до 1 юни включително на адреса на РИОСВ – София (гр. София, бул. „Цар Борис III, № 136, ет.10, ст.8), както и на e-mail адрес - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (могат да бъдат използвани програми за трансфер на данни с по-голям обем, като в съобщението бъде описано, че се отнасят за обявения конкурс).


Ученически конкурс по повод Световния ден на околната среда

Изработка и представяне на видеоклип до 2 минути

Тема: “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”

Конкурсът се организирапо повод Световния ден на околната среда  - 5 юни, който тази година се провежда под мотото “Да победим замърсяването с пластмаса“

Организатор – РИОСВ – София

Общи условия за участие:

  1. Могат да участват ученици от 6 до 12 клас от  София-град и Софийска област;
  2. Няма ограничения  за използваните софтуерни продукти, материали и техники. Във видеоклиповете могат да бъдат използвани снимки, изображения и мелодии, които не са под закрилата на Закона за авторското право.
  3. Видеоклиповете трябва да са свързани с темата “Да победим замърсяването с пластмаса -  ЗА чиста околна среда”;
  4. Краен срок за изпращане до 17 часа на 1 юни 2018 година.

Оценяване и класиране:

  1. Видеоклиповете ще бъдат оценявани и класирани от комисия, съставена от експерти на РИОСВ – София;
  2. Критерии за оценка – актуалност, оригиналност, креативност и сложност на изпълнение и оформление. Общият брой точки по критериите е 100.

Награди:

  1. Обявяване на резултатите и награждаване – 5 юни 2018 г.;
  2. Победителите ще бъдат отлични с индивидуални предметни награди

За повече информация тел. 0882 408 928 и e-mail адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Към следващата страница

 

 
 
 

 

2024  РИОСВ - СОФИЯ   РИОСВ - София